More information
Matko Jurić

Tehnička Analiza u Binarnim Opcijama

Kao trgovac binarnim opcijama morate predviđati buduća kretanja cijena dobara. U redovnom trgovanju postoje različiti načini kako se to može postići, ali najpoznatija je fundamentalna analiza.

Ova metoda proučava zaradu, dividende, nove proizvode, istraživanja i sl. nekog dobra. Nažalost, fundamentalna analiza nije primjenjiva u binarnim opcijama. Jedini način kako ćete postati uspješan trgovac binarnim opcijama je korištenje tehničke analize.

Kako tehnička analiza može unaprijediti Vaše trgovanje

Što više skratite vremensko razdoblje, to se cijena dobra kreće slučajnije i nepravilnije. Ta kretanja više nisu pod utjecajem osnovnih, fundamentalnih razloga već su rezultat slučajnih, nepredvidljivih događaja koji utječu na odnos ponude i potražnje.

Netko može poželjeti kupiti dionicu jer ima viška novaca, netko drugi je želi prodati jer mu novac treba. Takvi događaji nisu uvijek logični i previše su slučajni da bi se mogli predvidjeti.
Trgovci su stoga došli do načina kako da se nose sa jedinstvenim izazovima slučajnih promjena cijena: Tehnička analiza.

Tehnička analiza se bazira na tri temeljne pretpostavke o tržištu i kretanju cijena:

1. Tržišna kretanja sve uzimaju u obzir i uključuju u cijenu

Cijena već odražava sve bitne informacije koje utječu na cijenu nekog dobra. Zbog toga nije važno poznavati osnovne, fundamentalne informacije o dobru. Analizirajući cijenu, trgovac može doznati što investitori misle o dobru te u kojem smjeru će se kretati cijena u budućnosti.

2. Cijene se kreću u trendovima

Tehnički analitičari vjeruju da se cijene kreću u trendovima. Trendovi su cikcak pokreti u određenom smjeru, da li gore, dolje ili postrance. Tijekom različitog vremenskog perioda neko dobro može proći kroz više trendova u isto vrijeme, često čak i kroz trendove u različitim smjerovima.

3. Povijest ima tendenciju ponavljanja

Treće, investitori će ponoviti ponašanje investitora prije njih. To znači da, iako su tržišna kretanja slučajna i iracionalna, može ih se predvidjeti ukoliko trgovac uoči uzorke i iz njih izvuče prave zaključke. Dva rezultata ove pretpostavke su trend analiza i obrasci svijećnjaka.

Drugim riječima, tehnički analitičari ignoriraju pitanje zašto će se cijena kretati prema gore ili prema dolje. Umjesto toga se fokusiraju na jednostavnu izjavu da su se slična kretanja cijena događala i ranije te da su u većini slučajeva izazvala sličan rezultat. Stoga trgovac može pretpostaviti da će se isti rezultat ponoviti i ovoga puta, te investirati u tu pretpostavku.

Dobro investiranje, pogotovo u takvom kratkom vremenskom razdoblju kao što je slučaj sa binarnim opcijama, je doslovce nemoguće bez tehničke analize. Zbog toga svaki novi trgovac mora uložiti mnogo vremena kako bi savladao osnove tehničke analize. Svaka uspješna strategija trgovanja binarnim opcijama mora biti bazirana na tehničkoj analizi.

Zašto fundamentalna analiza ne radi sa binarnim opcijama

Dok fundamentalna analiza može predvidjeti da li će cijena nekog dobra rasti ili padati u razdoblju od sljedećih nekoliko godina, ona ne može predvidjeti da li će cijena ovog trenutka rasti ili padati. Čak i kada ima nove vijesti, fundamentalna analiza ne može predvidjeti koliko će budući rast profita utjecati na rast cijene dionice danas, na primjer.

To znači da Vi kao trgovac binarnim opcijama morate odbaciti sve klasične pretpostavke o trgovanju dionicama preko odbora. Ne možete nikad predvidjeti rast cijena dionica samo zato jer poduzeće ima odlične proizvode i lojalnu bazu potrošača u porastu. Takve stvari neće utjecati na cijenu dionice u vremenskom roku koje je relevantno za binarne opcije.

Kao što možete vidjeti ako pogledate kako se cijene dionica kroz povijest kolebaju, čak će i najbolje dionice imati periode opadanja cijena, a čak i najgore dionice će imati periode kada su im cijene u porastu.Start now

Zaradite novac u tri laka koraka!

Moja metoda ne može se koristiti svugdje. Većina banki i trgovatelja ne zna o čemu se radi. A čak i kad znaju za nju, ne bi ju nikad, ni pod kojim uvjetima, dali običnim ljudima. Zato je važno izabrati pouzdanog licenciranog brokera koji će Vam dopustiti da zaradite novac. Ovo su moja dva omiljena brokera. Registrirajte se kod jednog od njih - ili čak kod oboje. Oba nude besplatne savjete, video tutorijale i osobnog savjetovatelja - potpuno besplatno.

Isprobajte strategiju s demo verzijom:

  Binary.com

Binary Ltd.
Ovo je najstariji i najpoznatiji dostupni broker binarnim opcijama i treba Vam manje od jedne minute da izradite besplatni račun.
Moj brzi savjet: Nude vrlo niski minimalni depozit no da biste zaradili neki ozbiljniji novac, trebate računati na uplaćivanje barem $200.
Minimalni depozit: $5
 

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Moderan broker s malim zahtijevanim minimalnim ulogom
Moj brzi savjet: Broker omogućuje neprekidno trgovanje, uključujući i vikend, s trgovanjima za samo 1 dolar
Minimalni depozit: $10
 
 


  Olivera Pavicevic (213.149.123.*) napisao

binarne opcije

Molim Vas da mi date smjernice kako da zapocnem trgovinu binarnim opcijama. Ukoliko imate mogućnost na srpskom jeziku. Hvala. S poštovanjem

  Snezana (178.149.176.*) napisao

Uplata depozita    Binarne opcije, Id option

Dali mogu da uplatim depozit preko MasterCard Debit?

  Jelena (93.86.57.*) napisao

Info

O cemu se radi ?Kako da se zaradi na nacin koji nudite mize li objasnjenje

  Bojan Avramovic (82.145.211.*) napisao

Kako početi

Kako mogu početi sa radom i koji su uslovi(uvjeti) da bi se ostvarila zarada? Dajte mi link za regisraciju. Unapred hvala.

  Sejid Ramic (37.203.116.*) napisao

Poznavanje     ne trgujem a rado bih pokusa jer sam pocetnik i be

Molim Vas dali mi je potrebno znanje engleskog jezika? Interesira me zadatak Brokera u trgovanju ? Brokeri prate ili me usjeravaju o trgovanju. Lijep Pozdrav Bosna i Hercegovina

  Nikola (77.46.152.*) napisao

Pitanje o startnom ulaganju

Dobar dan. Interesuje me sto se startnih ulaganja tice, da li je minimum da se uplati 250$ ili ti toliko preporucujes da bi tvoj metod bio uspesan? Hvala

  Stevo (85.94.124.*) napisao

Binomo    Binomo

Možete like no reći koji robot šalje signal na Binomo brokers,kojeg sam odabrao ok Vasoj preporuci,a da se moze registrovat u Crnoj Gori,hvala lijepa.

  Valentino (161.53.226.*) napisao

Pomoc    IQ option

Mozete li mi malo pomoci u vezi toga vec dosta novca sam izgubio a nov sam u tome mozda mi mozete pomoc

  Nazif (212.39.109.*) napisao

Jako zanimljivo i interesntno    Binomo i Olymptrade

Pozdrav Matko Jurić za ovaj nacin posla nisam do sada znao. Registrovao sam se i bilo bi mi drago da i ja uspijem kao i Vi jer sam dosta vremena potrosio radeci svakorazne poslove, ali od toga nista nije bilo. Pa bih Vas zamolio kada bih mogli da mi posaljete na mail za koliko vremena i novca bih ja mogao da zaradzujem 100€ dnevno. Znam mozda vam zvuci smijesno, ali stvarno ovako radeci ne mogu rezije da izmirim. Radim kao zastitar i imam jako mala primanja samo 490,00KM mjesecno. Pa Vas jos jednom molim ako mozete da mi pomognete i pokazete na koji naci da to ostvarim u realnom vremenu. Unaprijed. Hvala, Hvala, Hvala S postovanjem Nazif Prijic

  Marija (109.93.182.*) napisao

pocetni problem    Olymptrade

mozda malo glupo iygleda ali trebaju mi saveti sa svim ovim, ne shvatam jedan deo, a ne yelim da se u jos vee probleme uvucem

Svi komentari (na novoj stranici)
 
 
 

 Dodajte novi komentar!

Pitajte bilo što ili podijelite svoje iskustvo
Primiti ćete detaljne upute na vaš e-mail.