More information
Matko Jurić

Bollingerove Linije i Impuls

Ovdje naučite o Bollingerovim Linijama i Impulsu. Bollingerove Linije su tehnički indikatori koji Vam daju osjećaj za očekivan raspon trgovanja te da li su trenutne cijene više ili niže u odnosu na taj raspon. Iz tog razloga one koriste pomični prosjek nekog razdoblja od 14 (srednja linija), pomnože standardnu devijaciju sa dva te je dodaju (gornja linija) i oduzmu od pomičnog prosjeka. To stvori okvir iz kojeg cijene vjerojatno neće izaći. Gornja linija djeluje kao linija otpora, a donja kao linija podrške.

Srednja linija može biti oboje, ovisno na kojoj strani cijene se nalazi.

Impuls je indikator za cijene da se moraju pomaknuti u određenom smjeru. Kada koristite svijećnjake za trgovanje, kao što većina trgovaca koristi, svaki pojedini svijećnjak Vam omogućuje da zaključite o impulsu za razdoblje koje predstavlja. Što je duži svijećnjak i njegovo tijelo, a kraći fitilj u odnosu na tijelo, to je impuls svijećnjaka viši. I obratno, što je kraći svijećnjak i njegovo tijelo, a fitilj duži u odnosu na tijelo, to je impuls svijećnjaka manji.

Kako koristiti Bollingerove linije i impuls sa binarnim opcijama

Kada kombinirate Bollingerove linije i impuls možete donijeti prilično sofisticirana predviđanja o budućem kretanju cijena.

Da biste razumjeli kako to napraviti, molimo pogledajte ovaj grafikon cijena:

Bollinger Bands

Kao što možete vidjeti, dobro, u ovom slučaju njemački burzovni indeks DAX, je u uzlaznom trendu te se trenutno vraća prema svojoj glavnoj liniji trenda.

Ovo je dnevni grafikon, i

  • Svaki svijećnjak predstavlja cijeli dan trgovanja.
  • Crvena linija je glavna linija trenda.
  • Bijela linija je jednostavan pomični prosjek nekog razdoblja od 200 kojeg uzlazni trend prati nekoliko godina.
  • Zelene linije su tri Bollingerove linije.

Sada pobliže pogledajmo zadnjih nekoliko svijećnjaka:

Bollinger Bands

Kao što možete vidjeti, Bollingerove linije su dale vrlo dobre naznake o prošlom kretanju cijena.

Postoje mnogobrojni primjeri kada svijećnjaci dosegnu Bollingerovu krivulju, ali tada promijene smjer i završe ispod linije otpora ili iznad linije podrške koje su formirale Bollingerove linije.

Naoružani tim znanjem, pogledajte posljednji svijećnjak u grafikonu, onaj koji predstavlja današnje kretanje cijena. Kao što možete uočiti iz dugačkog donjeg fitilja, tržište je prvo počelo padati, ali onda je krenulo uzlaznom putanjom. Doseglo je srednju Bollingerovu liniju, pa je čak malo i prešlo. Sudeći prema dosadašnjim reakcijama tržišta nakon dolaska do srednje linije, što često znači da će se okrenuti, ovo je dobra mogućnost za korištenje Ne Diraj ili Najniže opcije.

Kako biste otkrili da li će se cijene ovaj put pridržavati linije otpora, možete skratiti vremensko razdoblje i koristiti analizu momenta.

Ovo je grafikon po satu što znači da sada svaki svijećnjak predstavlja tržišna kretanja u jednom satu. Stoga je današnje trgovanje podijeljeno u nekoliko posljednjih svijećnjaka (crveni pravokutnik). Kao što možete primijetiti, cijene su danas počele padati sa puno impulsa. Nakon toga su porasle sa puno impulsa. Onda, što je otprilike domet kad su se približile Bollingerovoj linije u dnevnom grafikonu, nestalo im je impulsa. Počele su se malo pomicati gore ili dolje, ali nisu davale znakove da će značajnije porasti.

Do drugog ili trećeg svijećnjaka (crvena točka), ovo je zaista jak signal da će se tržište pridržavati Bollingerove linije otpora. Stoga je sigurno za investiranje u Najniže ili u Ne Diraj opcije sa ciljanom cijenom iznad linije otpora. Vodite računa da koristite rok uporabe kasno u istom danu trgovanja zbog različitih vremenskih zona.

S druge strane, kad bi cijene nastavile rasti sa puno impulsa, tada ne trebate investirati u Najniže ili u Ne Diraj opcije.

Kao što možete vidjeti iz ostalih kretanja cijena u danu, ovo bi bila investicija u kojoj biste pobijedili. Kombiniranjem Bollingerovih linija i impulsa ili bilo koje druge razine otpora sa analizom impulsa kao što je bio slučaj u ovom primjeru, dolazi se do relativno sigurne strategije kojom možete pobijediti u visokom postotku svojih trgovanja.Start now

Zaradite novac u tri laka koraka!

Moja metoda ne može se koristiti svugdje. Većina banki i trgovatelja ne zna o čemu se radi. A čak i kad znaju za nju, ne bi ju nikad, ni pod kojim uvjetima, dali običnim ljudima. Zato je važno izabrati pouzdanog licenciranog brokera koji će Vam dopustiti da zaradite novac. Ovo su moja dva omiljena brokera. Registrirajte se kod jednog od njih - ili čak kod oboje. Oba nude besplatne savjete, video tutorijale i osobnog savjetovatelja - potpuno besplatno.

Isprobajte strategiju s demo verzijom:

  Binomo

Tiburo Corporation Ltd
Moderan broker s malim zahtijevanim minimalnim ulogom
Moj brzi savjet: Broker omogućuje neprekidno trgovanje, uključujući i vikend, s trgovanjima za samo 1 dolar
Minimalni depozit: $10
 

  Binary.com

Binary Ltd.
Ovo je najstariji i najpoznatiji dostupni broker binarnim opcijama i treba Vam manje od jedne minute da izradite besplatni račun.
Moj brzi savjet: Nude vrlo niski minimalni depozit no da biste zaradili neki ozbiljniji novac, trebate računati na uplaćivanje barem $200.
Minimalni depozit: $5
 
 


  Olivera Pavicevic (213.149.123.*) napisao

binarne opcije

Molim Vas da mi date smjernice kako da zapocnem trgovinu binarnim opcijama. Ukoliko imate mogućnost na srpskom jeziku. Hvala. S poštovanjem

  Snezana (178.149.176.*) napisao

Uplata depozita    Binarne opcije, Id option

Dali mogu da uplatim depozit preko MasterCard Debit?

  Jelena (93.86.57.*) napisao

Info

O cemu se radi ?Kako da se zaradi na nacin koji nudite mize li objasnjenje

  Bojan Avramovic (82.145.211.*) napisao

Kako početi

Kako mogu početi sa radom i koji su uslovi(uvjeti) da bi se ostvarila zarada? Dajte mi link za regisraciju. Unapred hvala.

  Sejid Ramic (37.203.116.*) napisao

Poznavanje     ne trgujem a rado bih pokusa jer sam pocetnik i be

Molim Vas dali mi je potrebno znanje engleskog jezika? Interesira me zadatak Brokera u trgovanju ? Brokeri prate ili me usjeravaju o trgovanju. Lijep Pozdrav Bosna i Hercegovina

  Nikola (77.46.152.*) napisao

Pitanje o startnom ulaganju

Dobar dan. Interesuje me sto se startnih ulaganja tice, da li je minimum da se uplati 250$ ili ti toliko preporucujes da bi tvoj metod bio uspesan? Hvala

  Stevo (85.94.124.*) napisao

Binomo    Binomo

Možete like no reći koji robot šalje signal na Binomo brokers,kojeg sam odabrao ok Vasoj preporuci,a da se moze registrovat u Crnoj Gori,hvala lijepa.

  Valentino (161.53.226.*) napisao

Pomoc    IQ option

Mozete li mi malo pomoci u vezi toga vec dosta novca sam izgubio a nov sam u tome mozda mi mozete pomoc

  Nazif (212.39.109.*) napisao

Jako zanimljivo i interesntno    Binomo i Olymptrade

Pozdrav Matko Jurić za ovaj nacin posla nisam do sada znao. Registrovao sam se i bilo bi mi drago da i ja uspijem kao i Vi jer sam dosta vremena potrosio radeci svakorazne poslove, ali od toga nista nije bilo. Pa bih Vas zamolio kada bih mogli da mi posaljete na mail za koliko vremena i novca bih ja mogao da zaradzujem 100€ dnevno. Znam mozda vam zvuci smijesno, ali stvarno ovako radeci ne mogu rezije da izmirim. Radim kao zastitar i imam jako mala primanja samo 490,00KM mjesecno. Pa Vas jos jednom molim ako mozete da mi pomognete i pokazete na koji naci da to ostvarim u realnom vremenu. Unaprijed. Hvala, Hvala, Hvala S postovanjem Nazif Prijic

  Marija (109.93.182.*) napisao

pocetni problem    Olymptrade

mozda malo glupo iygleda ali trebaju mi saveti sa svim ovim, ne shvatam jedan deo, a ne yelim da se u jos vee probleme uvucem

Svi komentari (na novoj stranici)
 
 
 

 Dodajte novi komentar!

Pitajte bilo što ili podijelite svoje iskustvo
Primiti ćete detaljne upute na vaš e-mail.